Korona

Tapahtumaohjeistus

Tiedote 2.9.2020: Linkin hallitus on saanut tietoonsa, että Club Escapessa on 27. ja 28. elokuuta tapahtunut mahdollinen korona-altistuminen. (Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-11524375) Kehotamme kaikkia yökerholla olleita linkkareita tekemään oirearvion Omaolo-palvelussa (https://www.omaolo.fi/) ja hakeutumaan testattavaksi, mikäli tautiin viittaavia oireita alkaa esiintymään. Huomioidaan siis muut ja seurataan aktiivisesti omaa vointia!

Turvallisen tapahtuman järjestäminen kaikille osanottajille on Linkille ensisijaisen tärkeää. Linkin hallituksen tiedossa on, että torstaina 03.09.2020 myös muilla ainejärjestöillä on suunnitelmissa laajamittaisia tapahtumia kuten baarikierroksia Jyväskylän eri anniskeluravintoloissa. Club Escape on opiskelijoiden keskuudessa hyvin suosittu illanviettopaikka ja erityisesti uusien opiskelijoiden saavuttua kaupunkiin haalareihin pukeutuneet opiskelijat ovat olleet yökerhon ovella tuttu näky, myös esimerkiksi Ylen uutisoimina iltoina. Tästä syystä koemme, että emme voi hyvällä omatunnolla järjestää suunnittelemaamme baarikierrosta torstaina 03.09.2020.

Pääasiallisesti sisätiloissa järjestettävän baarikierroksen sijasta Linkki järjestää korvaavaa ohjelmaa torstaina 03.09.2020. Baarikiertelyn sijaan torstain ohjelmassa on Linkin Syyspiknik Harjun raikkaasssa ulkoilmassa! Pidetään toisistamme myös Syyspiknikilläkin huolta, eli noudatathan ylläolevaa ohjeistusta, jos vierailit ilmoitettuina ajankohtina Club Escapessa.

Linkin hallitus pohtii Baarikierroksen järjestämistä mahdollisesti myöhemmin syksyllä huomioiden voimassaolevat rajoitukset, sekä JYY:n ja Jyväskylän yliopiston suositukset.

YLEINEN

Ethän tule tapahtumaan, jos olet sairaana tai sinulla on lieviäkään hengitystieinfektion oireita, kuten 

 • nuha
 • yskä
 • kurkkukipu
 • lihassärkyä
 • kuume 

Mikäli epäilet saaneesi tartunnan teethän oirearvion Omaolo-palvelussa (https://www.omaolo.fi/) ja toimi ohjeistuksen mukaisesti. Ilmoitathan myös asiasta tarvittaessa ainejärjestömme puheenjohtajalle sähköpostitse (pj@old.linkkijkl.fi) tai Telegram -pikaviestinpalvelussa (@mandariine), jotta pystymme tiedottamaan anonyymisti tapahtumaan osallistuneita. Kaikki keskustelu käsitellään kahdenvälisesti luottamuksellisena.

Tapahtumien välistä jättäminen on harmillista, mutta huomioidaan kuitenkin muut ja pidetään toisemme turvassa! Koronan vuoksi tapahtumia saatetaan myös joutua perumaan nopeallakin aikataululla tai järjestämään muuttuvin erityisvalmisteluin, joten seuraathan Linkin viestintää. Viesintäkanavan saat tilattua täältä.

KORONAVILKKU

Suosittelemme kaikille Linkin tapahtumiin osallistuville THL:n tuottaman Koronavilkku -sovelluksen lataamista ja käyttöönottamista. Sovelluksella pystytään mahdollisen tartuntatapauksen sattuessa tehokkaasti jäljittämään tartuntaketjuja ja ilmoittamaan mahdollisille altistuneille. Sovelluksen voit ladata itsellesi yleisimmistä sovelluskaupoista tai osoitteesta: https://koronavilkku.fi.

Mikäli sovelluksen toteutukseen liittyvät tekniset yksityiskohdat mietityttävät:

 • Kyberturvallisuuskeskus on koostanut sovelluksessa käytetyistä teknologioista koosteen täällä.
 • Kyberturvallisuuskeskuksen suorittaman auditoinnin sovellukselle voi lukea täältä.
 • YLE on koostanut jutun yleisimmistä heränneistä kysymyksistä liittyen sovellukseen, jutun voi lukea täältä.

KASVOMASKIT

Suosittelemme myös, että hankit itsellesi muutaman kasvomaskin (ja kertakäyttöisiä useamman) ja opettelet kuljettamaan niitä mukanasi kun käyt tapahtumissa. Näin voit tapahtumaan saapuessasi tapauskohtaisesti harkita, olisiko maskin käyttö järkevää. Kasvomaskin käyttöä harkitessa tulee ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Varaa mukaan tarpeeksi monta maskia mukaan, kun lähdet ulos.
 • Käytä vain puhdasta maskia.
 • Pue ja riisu maski oikein koskien vain maskin korvalenkkejä tai solmimisnauhoja.
 • Älä riisu ja pue maskia useita kertoja käytön aikana tai siirrä maskia otsalle/leualle “lepäämään”.
 • Pistä kertakäyttöinen maski käytön jälkeen heti roskiin koskematta maskin keskiosaan. Kangasmaskille tulee varata mukaan muovipussi, johon maski laitetaan käytön jälkeen.
 • Viranomaisten suositukset. Tällä hetkellä THL suosittelee maskin käyttöä esimerkiksi julkisessa liikenteessä ja paikoissa, joissa 1-2 metrin turvaväliä ei pystytä pitämään, niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. THL:n suositus.

Turvavälien ja maskien käytön hyötyjä havainnollistaa New York Timesin julkaiseman 3D-mallinnus pisaroiden ja aerosolien leviämisestä, joka on tehty Kyoto Institute of Technologyn tutkimusryhmän tutkimusdatan perusteella. Tutkimusta ei oltu vertaisarvioitu vielä NY Timesin jutun julkaisun aikoihin, mutta muu olemassa oleva tutkimustieto vaikuttaisi tukevan ryhmän saamia tuloksia.

TAPAHTUMATIIVISTELMÄ

Jos olet itse vähänkin flunssaisena, jätäthän tapahtuman välistä. Tapahtumissa noudatetaan yliopiston ja JYYn tapahtumajärjestämisen suosituksia, eli turvavälit ja pienemmät ryhmäkoot tulevat olemaan toistuva teema, eikä mahdollista kasvomaskien käyttösuositusta kannata hätkähtää, vaan tuoda oma mukanaan. Jos tapahtumassa on OMM-suositus, (Oma Maski Mukaan) katso ohjeet kasvomaskin oikea oppiseen käyttöön oheisen linkin takaa. Vierittämällä sivua alaspäin löydät THL:n havainnollistavan videon.

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille.

Huomioithan, että koronan vuoksi tapahtumia saatetaan myös joutua perumaan nopeallakin aikataululla tai järjestämään muuttuvin erityisvalmisteluin, joten seuraathan Linkin viestintää esimerkiksi tilaamalla tiedotuskanavan! (https://t.me/linkkijkl_info)


Tutustuthan myös ainejärjestömme koronasivustoon: https://old.linkkijkl.fi/korona

Linkkejä:

JYY:n tapahtumaohjeistus syksylle 2020

JYU:n koronavirusohjeistus