Perustaminen

Linkin perustamisesta

Tähän päivään 30.3.2006 mennessä on ehtinyt tapahtua paljon uuden ainejärjestömme suhteen. Kaikki ei suinkaan ole ollut näkyvää, kuten viime aikoina opiskelijatilaan hankitut uudet kalusteet ja tietokoneet. Suurin osa on ollut taustatyötä tämän kaiken mahdollistamiseksi.

Tietoteknikkojen ainejärjestön perustaminen on ollut useana vuonna esillä, mutta oman opiskelijatilan hankkimista lähemmäksi sitä ei ole tätä aiemmin päästy. Varsinaiseen perustamiseen johtaneet tapahtumat lähtivät liikkeelle paikassa, jossa parhaat ideat aina syntyvät, eli saunaillassa muutaman saunaoluen vauhdittamana. Keväällä 2005 Nanosaunalla olleessa saunaillassa pohdittiin millaisia edellytyksiä omalle ainejärjestölle olisi ja millaisella aikataululla sen saisi toteutettua. Todettuamme viimeisten löylyjen jälkeen, että ainejärjestölle olisi varmasti kysyntää, päätimme jatkaa asian suunnittelua myös saunatiloista poistuttuamme. Kuitenkin kesä tuli nopeammin kuin arvasimmekaan ja ihmiset ehtivät kadota kesäniityille kirmaamaan ja ehkäpä myös pikkupikkubikineihin verhoutuneita neitoja tiiraamaan, joten varsinaiset toimenpiteet jäivät odottamaan syksyä.

Syyslukukautta ehti kulua muutamia viikkoja ja kun saimme huomata, että tietotekniikan fuksit olivat aktiivisimpia aikoihin, totesimme oman ainejärjestön ajan koittaneen. Viimeisen sysäyksen ainejärjestön perustaminen sai jälleen kerran saunaillassa, jossa fuksit ihmettelivät todenteolla oman ainejärjestön puutetta. Tästä motivoituneena perustamista ajamaan päättivät alkaa minä Kari Aho, Jani Lehtinen, Matti Lehtinen ja Jaakko Kaski. Fuksisaunan jälkeen aloimmekin paiskia hommia todenteolla ja nyt ei edes tarvittu saunailtoja ideoiden syntymiseen. Asiat johtivatkin pian neuvotteluihin tietotekniikan laitoksen ja Ynnä ry:n kanssa, ja kun kaikki tahot näyttivät vihreää valoa projektille, oli homma enää opiskelijoiden kiinnostuksesta kiinni. Kiinnostuksen selvittämiseksi järjestettiin korppikysely, joka tuottikin odottamamme vastauksen, ainejärjestön perustamista toivottiin.

Virallisesti ainejärjestön perustamista ja ensimmäistä virallista Linkki Jyväskylä ry:n hallitusta juhlistettiin kuohuviinien kera 16.2.2006. Tuon kyseisen päivän jälkeen hallitus onkin tehnyt hommia niska limassa Linkin eteen, jotta saisimme asiat siihen kuntoon, että jäsenyyksiä voitaisiin alkaa ottamaan vastaan. Virallisesti tuo päivä on ensi viikolla avajaistapahtuman yhteydessä (4.-6.4.2006). Avajaistapahtuman jälkeen onkin vuorossa Linkin historian ensimmäinen kevätkokous, joka järjestetään nanosaunalla, paikassa josta tämä kaikki sai alkunsa. Nähtäväksi jää millaisia ideoita tällä kertaa syntyy…

Linkki Jyväskylä ry:n vpj. Kari Aho

Vastaa